Medische begeleiding Helmond

 

Heb jij last van overgewicht (obesitas), hart- & vaatziekten, diabetes, COPD of andere klachten, zoals voedselallergieën, en wil je door middel van voeding en beweging begeleiding krijgen? Dan is de medische begeleiding bij In Motion Health in Helmond exact wat je nodig hebt.

Jouw manier van leven heeft direct invloed op jouw bewegings- en voedingsgedrag. Dit gedrag wordt beïnvloed door diverse factoren. Eten is tegenwoordig meer dan alleen een eerste levensbehoefte; omdat het zo lekker is, wordt er vaak overmatig gegeten, zoals bij stress of verveling, of voor de ‘gezelligheid’. Dit kan echter flinke gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Met onze medische begeleiding in Helmond helpen we jou hierbij. Je hebt daarbij de keuze om zowel sport als voeding los af te nemen of in combinatie.

Overgewicht (obesitas)

Wanneer je te maken hebt met dusdanig veel overgewicht dat dit een negatief effect heeft op jouw gezondheid, is er sprake van obesitas. Hier wil je natuurlijk wat aan doen, om zodoende gezonder en fitter te worden. Met de medische begeleiding van In Motion Health in Helmond kan er wat aan jouw gezondheid gedaan worden. We kijken naar jouw eet- en beweegpatroon, van waaruit we deze beetje bij beetje aanpassen. Met de uitgebreide begeleiding zullen de kilo’s eraf vliegen en zul je je binnen de kortste keren vitaler, energieker, gezonder én fitter voelen!

Hart- & vaatziekten

Gezond eten en fit worden door middel van beweging zijn een belangrijk onderdeel bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Daarbij speelt ook gecontroleerde voeding een rol. Met de medische begeleiding in Helmond van In Motion Health zullen we jou aan gematigde, verantwoorde inspanning onderwerpen, om zodoende jouw gezondheid beetje bij beetje te verbeteren.

Diabetes

Ook bij diabetes is het belangrijk om gezond te leven en genoeg te bewegen. Sporten en op jouw voeding letten houdt je op gewicht en je voelt je fitter en vitaler. Bij sporten wordt bovendien extra energie gebruikt, wat zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel en een betere werking van insuline, alsmede een verlaging van de slechte cholesterol.

COPD

Sporten is lastig wanneer je last hebt van COPD. Met de medische begeleiding van In Motion Health in Helmond zullen we jou dan ook stap voor stap op weg helpen. Wanneer je jouw conditie en fitheid verbetert, voel je je niet alleen gezonder, ook zul je minder last hebben van kortademigheid en vermoeidheid, wat de kwaliteit van leven aanzienlijk zal verbeteren.

Voedingsallergieën en intoleranties

Wanneer je te maken hebt met voedselallergieën of andere intoleranties voor voedsel, is het lastig om een uitgebalanceerd dieet te hebben. In Motion Health helpt jou bij het vinden van alternatieve voeding voor jouw allergieën en helpt om deze te integreren in jouw dagelijkse leven.

Meer weten over de medische begeleiding in Helmond?

Onze medische begeleiding is er voor iedereen in Helmond en omgeving. In Motion Health helpt jou om gezonder en fitter te worden, zodat je beter om kunt gaan met jouw situatie en jouw kwaliteit van leven verbetert. Neem contact met ons op en bel naar 06-21107334, of mail naar kim@inmotionhealth.nl.

 
Facebook
Instagram